Background Image
4 5
Veganska kanelbullar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Veganska kanelbullar

  • Medium

Directions

Share

Veganska kanelbullar-  Detta recept är på mina veganska bullar och dessa blir otroligt saftiga och stora.

Recept:
* 50 g färskjäst
* 5 dl havremjölk
* 150 g rumsvarmt mjölkfri margarin
* 1 1/2 dl strösocker
* 1 tsk salt
* 2 tsk malen/stött kardemumma
* 15 dl vetemjöl
* Fyllning:
* 350g rumsvarmt mjölkfri margarin
* 2 dl strösocker
* 3 msk kanel
* 0,5 dl vitsirap
* Pensling:
* Pärlsocker
* Sockerlag
* 1 dl strösocker
* 1 dl vatten

* Smula jästen i en skål. Värm mjölken till den är fingervarm och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
* Tillsätt margarin i bitar, socker, salt, kardemumma och mjölet. Arbeta degen väl i 15 minuter för hand. Låt degen vila i 15 minuter under plastfolie.
* Gör fyllningen: Rör ihop margarin, socker och kanel. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en avlång platta, bred på fyllning, ringla över sirapen och vik på mitten.
* Skär ut cirka 2 cm breda remsor på längden. Dra försiktigt ut degremsorna på längden genom att dra i degändarna och tvinna varje remsa två och ett halvt varv runt pek- och långfingret och korsa sedan änden över bullen och vik in och fäst den undertill.
* Lägg bullarna i form eller på plåt med bakpapper. Låt jäsa i 1 timme under plastfolie.
* Koka ihop strösocker och vatten till sockerlagen, se till att sockret löst sig helt.
* Pensla bullarna med havremjölk och strö på pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
* Precis när bullarna kommer från ugnen, pensla med sockerlagen. Detta gör att bullarna får som en hinna på sig som bevarar fuktigheten och gör att bullarna håller sig saftiga längre och får en fin glans.
* Om du ska spara bullarna till ett senare tillfälle rekommenderar jag att du fryser in de så fort de svalnat samt värmer upp de i micro när de är dags att äta.

FoodByLaven

Lax med granatäppelsirap
previous
Lax med granatäppelsirap och örttäcke
Trshiat spi
next
Trshiat spi – Inlagda grönsaker
Lax med granatäppelsirap
previous
Lax med granatäppelsirap och örttäcke
Trshiat spi
next
Trshiat spi – Inlagda grönsaker

One Comment Hide Comments

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies. 

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here