Ingredients
-
Köttbullar
-
500 gram Nötfärs
-
1,5 dl Matlagningsgrädde
-
3 msk Ströbröd
-
1 st Lök - gulFinriven
-
1 st Ägg
-
3/4 msk Tandoori krydda
-
0,5 tsk Gurkmeja - krydda
-
1 tsk Chiliflakes
-
1 tsk Svartpeppar
-
Salt
-
RapsoljaTill stekning
-
Tomatsås
-
2 klyftor Vitlök
-
600 gram Krossade tomaterFinkrossade
-
1 st Grönsaksbuljongtärning
-
Svartpeppar
-
Chiliflakes
Directions
Något som är en klassisk vardagsrätt och som äts ofta hos oss är köttbullar i tomatsås, för att få in lite nya smaker i den här rätten har jag använt Tandoorikrydda och det mina vänner blev supergott! Föreställ er indisk inspirerade köttbullar, tänk er den magiska doften och den fantastiska smaken. Ja, det här blev definitivt en hit hemma hos oss både hos stora och små.
Gör så här
Köttbullar:
1. Blanda grädde och ströbröd i en bunke, låt svalla i 3 min.
2. Blanda i färs, finriven lök, ägg och alla kryddor. Forma genom att rulla till köttbullar.
3. Stek köttbullarna i en djup stekpanna i olja tills de är gyllenbruna. Lägg över på en tallrik och ställ sedan åt sidan.
Tomatsås:
1. Hetta upp olja i samma stekpanna, tillsatt två pressade vitlöksklyftor och fräs i ca 1 min på medelvärme.
2. Tillsätt krossade tomater, buljongen och kryddorna.
3. Lägg köttbullarna i såsen och låt dem sjuda under lock i ca 7 min.
4. Toppa med Parmesanost och koriander, servera med spaghetti.