Directions
???????å???- med jordgubbar & banan. Den här goda tårtan är en favorit här hemma. Jag bakar den minst 2 gånger varje sommar och vi tröttnar inte! Jag använder en form på 20 cm för att få tårtbotten hög men det går bra att använda en lite större form också. Jag har även provat att baka den här mjölkproteinfritt med havrebaserade produkter och det blir toppen det med.
Ingredienser:
Tårtbotten:
* 4 ägg
* 2 dl strösocker
* 1 dl potatismjöl
* 1 dl vetemjöl
* 1,5 tsk vaniljsocker
* 1.5 tsk bakpulver
* Smör och kokosflingor till formen
Bananfyllning:
* 3 mogna bananer
* 0,5 tsk vaniljsocker
Jordgubbsfyllning:
* 5 dl vispgrädde
* 200 g philadelphia
* 2 dl florsocker
* 2 tsk vaniljsocker
* 500 g jordgubbar
Gör så här:
1. Tårtbotten: Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en springform med bakplåtspapper. Smörj formen med smör och bröa med kokos.
2. Vispa upp ägg och strösocker vitt och riktigt fluffigt,i ca. 6-7 minuter med elvisp.
3. Blanda de de torra ingredienserna en skål och vänd försiktigt i äggsmeten, rör försiktigt runt till en klumpfri smet.
4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca. 35-40 minuter. Låt svalna helt innan du skär den i 3 delar.
5. Bananfyllning: Mosa bananer och blanda med vaniljsocker, ställ åt sidan.
6. Jordgubbsfyllning: Dela jordgubbarna i små bitar, ställ åt sidan.
7. Vispa upp grädden hårt i en bunke, ta ut ca 1,5 dl av den vispade grädden och lägg i en liten skål, ställ åt sidan. Vispa sedan upp philadelphiaost med florsocker och vaniljpulver. Blanda ner färskostblandningen i vispgrädden och vispa till en tjock smet, vänd till siat försiktigt ner jordgubbarna.
8. Tag fram tårtbottnarna och lägg den tjockaste botten på ett tårtfat. Fyll med ett lager banan och sen toppa med jordgubbsfyllningen, lägg på nästa del av botten. Upprepa till du har en tårtbotten längst upp. På toppen brer du på ett lager av jordgubbsfyllningen och spackla sedan sidorna av tårtan med den uppvispade grädden lite slarvigt.
9. Dekorera med färska jordgubbar.