Directions
Smördegspizza med päron- det här mina vänner är ett enkelt recept men som känns väldigt lyxigt. Passar som aptitretare, förrätt, till ostbrickan eller på buffén, ja du väljer själv.
– 1 smördegsrulle
– 1,5 dl crème fraiche
– 1 äggula
– ca 4st päron
– 100 g ädelost (jag väljer gräddädel)
– flytande honung
– en handfull valnötter
– ruccola
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Rulla ut smördegen på en plåt med bakpapper.
3. Blanda crème fraiche med äggulan. Bred krämen på degplattan, lämna ca 1 cm fritt från kanten.
4. Kärna ur och skär päronen i tunna skivor och lägg dem på krämen. Smula ädelosten över päronen. Lägg på valnötter.
5. Grädda i ca 20 min. Ta ut, lägg på ruccola och ringla över honung. Skär upp och servera!