Ingredients
-
4 st Kycklingklubba
-
4 st Potatis
-
3 dl Bulgur
-
1 st Lök - gul
-
1 tsk Gurkmeja - krydda
-
2 st Hönsbuljongtärning
-
Chiliflakes
-
Salt & Peppar
-
Rapsolja
-
1,5 liter Vatten - koktMer vid behov
-
Salladslök
Directions
Shorbaw sawar – ”Shorbaw” är på kurdiska något mellan soppa och gryta, det är större bitar i samt något matigare som en gryta men äts som soppa med bröd. ”Sawar” betyder bulgur och detta är mitt recept på ”shorbaw sawar” med kyckling och potatis. Superenkel och väldigt god, toppa med salladslök och njut med bröd!
Gör så här:
1. Hacka löken, skär potatisarna i tärningar.
2. Häll olja i en kastrull, lägg i löken och stek glansig. Tillsätt gurkmeja.
3. Lägg i kycklingdelarna och bryn lite lätt på bägge sidorna. Tillsätt salt, peppar och chilikrydda.
4. Smula i buljongtärningarna och häll i hett vatten. Lägg på ett lock och låt koka i 30 min.
5. Efter 30 min blandar du ner potatisen, lägg tillbaka locket och låt koka i 15 min.
6. Efter 15 min, rör ner bulguren, på med locket igen och låt koka i ytterligare 15 min.
7. När den kokat i 1 timme totalt är den redo att serveras, toppa med salladslök precis innan servering.