Ingredients
-
2 st Sea bass
-
3 st Lök - gul
-
2 st Citron
-
10 st Plommontomater
-
2 st Sivri peppar
-
1,5 msk Sumak
-
Salt & Peppar
-
1 msk Rapsolja
Directions
Färsk fisk, i detta fall sea bass, smaksatt med salt, sumak och svartpeppar. Att krydda fisk med sumak är väldigt vanligt i det kurdiska köket och om du någonsin provat så vet du varför, kombon är oslagbar. I det här receptet har jag grillat fisken i ugnen på en bädd av grönsaker, det är både enkelt och gott.
Tips: På mitt Instagram konto finns detta recept som steg för steg video.
Gör så här:
- Börja med att fjälla och rensa fisken, skölj av och torka rent med hushållspapper.
- Sätt ugnen på grillfunktion.
- Skiva lök, citron och tomater.
- Ta fram en ugnsform, klä med grillfolie och placera grönsakerna i formen.
- Blanda ihop sumak, salt, peppar och olja till en marinad.
- Gör 3 snitt på ena sidan och fisken och rubba sedan in marinaden både på utsidan och insidan av fisken.
- Placera fiskarna över grönsakerna i formen.
- Ställ formen mitt i ugnen på grillfunktion i 15 minuten, sänk sedan till 230 grader och låt stå i ytterligare 15 min.
- Ta ut och servera omgående, gärna till ris.
Jag har garnerat med koriander men det är ett valfritt moment.