Directions
Pitabrödspirog – det här är något jag brukar slänga ihop ofta när vi vill äta något gott som piroger men inte hinner att ordna med deg. Då fyller jag pitabröd, penslar med ägg och bakar i ugnen. Fyllningen varierar, ibland blir det färs, ibland potatis osv. Denna gång blev det spenat och fetaost. En ljuvlig kombination och pitabrödspirogen blir fantastiskt god!
Tips: använd frysta pitabröd, de är lättare att fylla och är inte torra.
Ingredienser:
4 pitabröd
1 gul lök
130 gram babyspenat
150 gram fetaost
0,5 tsk malen gurkmeja
Svartpeppar
Ägg till pensling
Nigellafrön
Rapsolja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200° C.
2. Skär löken i valfri storlek. Stek glansig i en stekpanna med rapsolja. Tillsätt gurkmejan.
3. Blanda ner spenaten och stek på medelvärme till den blivit mjuk.
4. Ta bort från plattan och smula ner fetaosten, tillsätt svartpeppar och blanda ihop.
5. Skär ett snitt i kanten på pitabröden, fyll de försiktigt med spenatfyllningen. Placera på en ungsplåt med bakplåtspappret.
6. Pensla utsidan med ägg. Pensla även insidan vid snittet med ägg och nyp ihop brödet. Strö över nigellafrön och ställ i ugnen i ca 2-3 min. Ta ut och servera!