Ingredients
-
2,5 dl Pärlcouscous
-
150 gram Kikärtor - konserv
-
1 st Lök - gul
-
0,5 tsk Gurkmeja - krydda
-
1 tsk Sju kryddor (kryddmix)
-
0,5 tsk Paprika - krydda
-
Salt & Peppar
-
1 st Grönsaksbuljongtärning
-
Rapsolja
-
3,5 dl Vatten - kokt
Directions
Palestinsk maftoul, pärlcouscous med kikärtor kokade ihop med härliga kryddor. En lättlagad rätt som passar fint till både kyckling och lamm.
Tips: på mitt Instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.
Gör så här:
- Hacka löken och skölj kikärtorna.
- Stek löken till den är glansig, tillsätt gurkmeja och stek gyllene.
- Blanda ner pärlcouscous och stek ihop i 3 min.
- Lägg i kikärtorna, buljongtärningen och kryddorna. Häll i vattnet och låt koka under lock på medelvärme i 20 min, rör om efter halva tiden.
- Stäng av plattan och låt vila med locket på i 5 min innan servering.
- Fluffa till med en gaffel, lägg upp på ett fat och toppa med färsk persilja.