Ingredients
-
750 gram LammgrytbitarI tärningar
-
1 stor Lök - gul
-
1 st Aubergine
-
1 st Zucchini
-
1 st Paprika - Gul
-
1 st Paprika - röd
-
1 st Sivri pepparEller 1 grön paprika
-
3 st Tomat
-
3 st Potatis
-
1 msk Persilja - torkad
-
Till garnering Persilja - färsk
-
1,5 dl Tomatpuré
-
1 tsk Gurkmeja - krydda
-
1 tsk Paprika - krydda
-
0,5 tsk Kanel - malen
-
1 st Grönsaksbuljongtärning
-
Salt & Peppar
-
Rapsolja
-
0,5 liter Vatten - kokt
Directions
Tapsi, den kurdiska grytan med grönsaker som i vanliga fall friteras sen bakas ihop i ugnen. I detta recept har jag skurit lamm och grönsaker i små tärningar och tillagar allt samtidigt i ugnen. det blir enklare men precis lika gott ,servera till ris eller bulgur.
Tips: På mitt Instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.
Gör så här:
- Ställ ugnen på 220 grader.
- Skär potatis, kött och grönsaker i tärningar.
- I en skål, blanda ihop tomatpuré, buljong, persilja och hälften av vattnet.
- Häll olja i en ugnsform, lägg ner grönsaker, potatis och köttet. Tillsätt salt och alla kryddor, blanda runt.
- Häll över tomatsåsen och blanda väl, häll över resten av vattnet och täck med ugnsfolie.
- Placera mitt i ugnen i 1h.
- Efter 1h, ta bort folien och ringla över lite mer olja. Rör om och ställ tillbaka i ugnen utan folie i ytterligare 45 minuter.
- Ta ut och garnera med färsk persilja, servera.