Directions
Muhallabi med saffran – muhallabi är en krämig pudding från mellanöstern. En efterrätt som du inte kan misslyckas med då den är superenkel att koka ihop och nu inför juletider har jag blandat ner saffran i den.
RECEPT (12 portioner)
5 dl vispgrädde
5 dl mjölk (röd)
1,25 dl strösocker
6 msk majsstärkelse
1 gram saffran (2pkt)
1 msk rosenvatten (går att utesluta)
Kanel
Pistagenötter
Gör så här:
1) I en kastrull, vispa ihop alla ingredienser förutom rosenvattnet. Koka upp under omrörning, sänk sedan värmen och fortsätt röra om till den blir tjock i konsistensen.
2) Ta bort från värmen, blanda ner rosenvattnet och fördela sedan i portionsskålar.
3) Låt svalna och ställ sedan kallt i minst 3 timmar. Strö på kanel och pistagenötter, servera kall. Den klarar sig fint i kylskåpet i 3 dagar.