Directions
Apelsin – och honungslax med granatäppelsirap. Ja, att jag älskar den här kombinationen vet ni säkert vid det här laget och den här rätten är inspirerad från min kycklingrätt med samma smaker. Receptet är enkelt och laxen är väldigt vacker, perfekt att bjuda på om man vill imponera på sina gäster.
Recept
Lax 600 gram
2 röd lök
1,5 apelsin
3 msk granatäppelsirap
2 msk honung
Saft från 1/2 apelsin
2 vitlöksklyftor
1 krm gurkmeja
1/2 – 1 krm chiliflakes
Salt
En liten näve valnötter
Rapsolja
Granatäppelkärnor
Koriander
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skiva apelsinerna, skala och klyfta rödlöken.
3. I en skål, häll i granatäppelsirap, honung, saften från 1/2 apelsin, pressa i vitlöken, gurkmeja, chiliflakes och salt. Blanda ihop marinaden.
4. Lägg laxen i en ugnsform. Häll över marinaden och låt stå i 10 min.
5. Placera löken, apelsinskivorna och valnötterna runt laxen i formen. Ringla över lite olja på löken och apelsinerna. Ställ i ugnen i ca 15-20 min.
6. Ta ut, garnerna med granatäppelkärnor och koriander. Servera med ris.