Ingredients
-
3 st Lammlägg
-
2 st Lök - gul
-
6 klyftor Vitlök
-
1 tsk Gurkmeja - krydda
-
1 tsk Svartpeppar
-
1,5 - 2tsk Chiliflakes
-
Salt
-
Rapsolja
-
ca 0,7 liter Vatten - kokt
Directions
Lammlägg med vitlök på kurdiskt vis. Som jag sagt förut, lammlägg är både gott och enkelt att laga även om det tar tid då de ska tillagas i minst 3 timmar men de sköter sig själv i ugnen och bättre än så kan det inte bli. Serveras med fördel till ris.
Tips: På mitt Instagram- samt youtube konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial. Se nedan för att titta på klippet.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Strimla löken och pressa 3 av vitlöksklyftorna.
- Lägg den pressade vitlöken i en skål, blanda med rapsolja, salt, peppar och chiliflakes. Ställ åt sidan.
- Ta fram en ugnsform eller gjutjärnsgryta. Lägg i löken och vitlöksklyftorna, krydda med gurkmeja.
- Lägg lammläggen i formen över löken, häll över marinaden och smeta in den ordentligt.
- Häll i vattnet och täck med ugnsfolie eller lock. Ställ mitt i ugnen i minst 3 timmar, gärna upp till 6 timmar. Vill du få en fin grillyta på lammläggen kan du höja värmen och ta bort folie/lock de sista 15 minuterna.