Background Image
0 0
Lammlägg med saffran

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

3 st Lammlägg
2 st strimlade Lök - gul
1 gram Saffran
0,5 tsk Gurkmeja - krydda
1 st Hönsbuljongtärning
Rapsolja
ca 1 liter Vatten - kokt

Lammlägg med saffran

  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Lammlägg är ett väldigt gott och smakrikt kött. Att tillaga lammlägg är väldigt enkelt med tar tid, för bästa resultat behöver de koka i minst 3 timmar och gärna över 6 timmar. Du vill att lammläggen ska vara så välkokta och möra att det faller sönder. I det här receptet kokar jag de med saffran och de smakar ljuvligt.

Tips: på mitt Instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.

Gör så här:

  1. Värm upp olja i en djup panna eller kastrull.
  2. Häll i den strimlade löken och stek glansig. Krydda med gurkmeja och låt stekas till den blir gyllene.
  3. Lägg i lammläggen, krydda med salt, peppar och saffran. Vänd på lammläggen så de får stekyta på bägge sidorna.
  4. Smula i buljongtärningen och häll över det kokande vattnet.
  5. Låt tillagas långsamt på svag värme i minst 3 timmar. Lägg upp på ett fat och häll upp skyn i en skål. Servera gärna till ris!

Jag har garnerat lammläggen på bilden med berberis.

 

Lammlägg med saffran

FoodByLaven

Morotskaka
previous
Morotskaka med rosenvatten
Dadlar med ägg
next
Omelett med dadlar/Khorma u ron
Morotskaka
previous
Morotskaka med rosenvatten
Dadlar med ägg
next
Omelett med dadlar/Khorma u ron

2 Comments Hide Comments

Hej! Skillnaden blir att den får lite stekyta i ugnen, båda alternativen funkar utmärkt! / Laven

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies. 

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here