Ingredients
-
3 st Lammlägg
-
1 st Lök - Röd
-
1,5 dl Granatäppelsirap
-
10 st DadlarFärska
-
1 tsk Kanel - malen
-
0,5 tsk Gurkmeja - krydda
-
1 st Grönsaksbuljongtärning
-
Salt & Peppar
-
Rapsolja
-
0,5 liter Vatten - kokt
-
Till garnering Granatäppelkärnor
Directions
Lammlägg, en väldigt smakrik köttbit som jag nog måste erkänna är min favorit. Jag älskar att laga lammlägg och jag har flera olika recept på hur de kan tillagas. Det enda är att man behöver ha tålamod då de gärna får kokas på svag värme i många timmar. I detta recept har jag kokat lammet i 6 timmar med söta dadlar och syrlig granatäppelsirap. Den mörka färgen kommer från de två ingredienserna men låt den inte skrämma dig för smakkombinationen är magisk. Serveras med fördel till ris.
Tips: På mitt Instagram konto finns detta recept som steg för steg video.
Gör så här:
- Strimla löken, kärna ur dadlarna och skär på mitten.
- Häll olja i en djup panna, stek löken till den mjuknat. Krydda med gurkmeja och kanel.
- Lägg i lammläggen, bryn på bägge sidorna.
- Lägg ner dadlarna i pannan, tillsätt salt och peppar. Blanda runt och häll sedan över granatäppelsirapen.
- Vänd på lammläggen, smula i buljongtärningen på häll över kokande vatten.
- Lägg på ett lock och låt koka på svag värme i minst 3 timmar, gärna i 6 timmar. Vänd på köttet med jämna mellanrum och tillsätt mer vatten vid behov.
- Lägg upp på ett fat, garnera med granatäppelkärnor och servera.