Ingredients
-
500 g Lammgrytbitar
-
2 st Aubergine
-
3 st små SquashSommarsquash (den ljusgröna)
-
1 st Lök - gul
-
1 st Paprika - röd
-
2 st Sivri pepparMedelstarka
-
0,5 dl Tomatpuré
-
0,5 tsk Gurkmeja - krydda
-
1 st Grönsaksbuljongtärning
-
1 tsk Chiliflakes
-
Salt & Peppar
-
Rapsolja
-
Vatten - kokt
Directions
Den här mustiga köttgrytan med kurdiska smaker görs på lamm och grönsaker. Den tillagas i ugnen och får gärna stå där länge för den ultimata smakupplevelsen. I den här grytan har jag sommarsquash, den ljusgröna som är liten i storleken. Skulle du inte få tag på det så går det utmärkt att byta ut den mot 2 små zucchini. Servera den till ris så har du en riktig god måltid.
Tips: på mitt Instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Hetta upp olja i en djup panna, lägg i löken och stek glansig. Krydda därefter med gurkmeja.
- Lägg i grytbitarna, salta och låt få en lätt stekyta.
- Lägg i buljongtärningen och 3 dl kokande vatten. Låt koka på medelvärme.
- Strimla paprikan, dela auberginerna på hälften och placera i en ugnsfast form med resten av grönsakerna. Ringla över rapsolja och salta. Placera i ugnen i 20 min (beroende på ugn, de ska få lite färg)
- Fortsätt nu med köttet. Krydda med svartpeppar och chilikrydda.
- Lägg i tomatpurén och blanda till den lösts upp. Häll i ytterligare 1 dl kokande vatten och låt puttra till grönsakerna är redo.
- Ta ut ugnsformen och häll över köttet med tomatsåsen över grönsakerna.
- Täck med ugnsfolie och placera i ugnen 1,5 timme på 190°C eller till köttet är klart.
- Servera direkt, med förslagsvis ris.