Background Image
0 0
Lahm bi ajiin pizzabullar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Lahm bi ajiin pizzabullar

  • Easy

Directions

Share

Lahm bi ajiin pizzabullar – ”Lahm bi ajiin” betyder kött i deg och brukar oftast vara små pizzor eller piroger. Jag brukar göra pizzabullar, här har jag använt färdigköpt pizza deg så det går riktigt snabbt att slänga ihop dessa (du kan självklart göra egen deg istället). Riktigt goda och perfekta att ha i frysen och äta som mellanmål eller packa ner till utflykten (om man nu inte smaskar i sig alla direkt).

Ingredienser:
500 g nötfärs
1 stor gullök
1 sivri paprika
25 g persilja
1 dl tomatpuré
200 g krossade tomater
1 tsk gurkmeja
1 tsk av 7 kryddor
Rapsolja
Salt & peppar
1 färdig pizzadeg
1 ägg
Riven pizzaost

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken, stek glansig i en djup panna med olja.
2. Tillsätt gurkmeja, chiliflakes och 7 kryddor, stek ihop.
3. Lägg i nötfärsen och stek till den smular sig.
4. Hacka sivri paprikan och persiljan. Lägg över det i pannan, tillsätt salt & peppar. 
5. Häll i tomatpurén och de krossade tomaterna, rör om.
6. När allt blandats väl, stäng av plattan och låt vila i 5 minuter.
7.Mjöla arbetsbänken och vik försiktigt upp pizzadegen.
8. Smeta ut fyllningen på degen med hjälp av en sked.
9. Rulla försiktigt ihop degen längs långsidan.
10. Skär försiktigt upp som bullar med hjälp av en kniv. Placera i bullformar. 
11. Vispa ägget och pensla bullarna. Toppa med riven ost. 
12. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 17 min. Ta ut och servera!

FoodByLaven

pannacotta
previous
Gelehjärtan pannacotta
kurdisk soppa
next
Kurdisk goshtaw soppa
pannacotta
previous
Gelehjärtan pannacotta
kurdisk soppa
next
Kurdisk goshtaw soppa

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies. 

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here