Ingredients
-
1 kg Kyckling - hel
-
5 st Potatis
-
1 st Lök - gul
-
2 st Paprika - Grön
-
2 Sivri pepparMedelstark
-
1 klyfta Vitlök
-
1 burk Kikärtor - konserv
-
1 st Hönsbuljongtärning
-
1 st Grönsaksbuljongtärning
-
1,5 tsk Gurkmeja - krydda
-
1 tsk Chiliflakes
-
Salt & Peppar
-
Rapsolja
-
1,5 liter Vatten - kokt
Directions
Kurdisk kycklingsoppa ”shorbaw” är en matig soppa med kyckling, potatis, kikärtor och paprika. De allra flesta kurdiska soppor är matiga och det är ytterst sällan vi mixar de släta. Den här soppan är extra matig med stora bitar, du kan självklart göra mindre bitar om så önskas men i en äkta ”shorbaw” ska det vara större bitar då det är en rätt mellan soppa och gryta. Vill man inte laga en hel kyckling kan du välja samma mängd i kyckling delar du själv önskar. Ät tillsammans med tunnbröd och njut.
Tips: på mitt Instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.
Gör så här:
- Börja med att stycka kycklingen i bitar, skala och dela potatisen på hälften, strimla löken och skiva paprikan. och sivri pepparn.
- Hetta upp olja i en kastrull. Lägg i löken och stek glansig. Tillsätt gurkmejan, stek till den blivit gyllen.
- Lägg i kycklingen, salta och pressa i vitlöken. Stek till
- Lägg i paprikan och sivri pepparn, blanda och krydda med svartpeppar och chilikrydda. Stek till kycklingen fått lite färg på bägge sidorna.
- Lägg i potatisen, kikärtorna och buljongtärningarna. Tillsätt 0,5 tsk gurkmeja och det kokande vattnet.
- Lägg på ett lock och koka på medelvärme i 35 minuter. Servera och njut!