Background Image
0 0
Kycklinggryta med sura druvor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 kg Kycklingfilé
1 burk (ca 700g) Omogna druvor
3-4 dl Haricot verts
1st Lök - gul
2 msk Tomatpuré
1 tsk Gurkmeja - krydda
1 st Grönsaksbuljongtärning
1 st Hönsbuljongtärning
0,5 tsk Chiliflakes
3 msk Rapsolja
Salt & peppar
2 liter Vatten kokande

Kycklinggryta med sura druvor

Kycklinggryta i tomatsås med sura druvor och haricot verts

  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Kycklinggryta med gröna bönor i tomatsås (”khorishti lobia sabz” är vanligt i det kurdiska köket, jag har i det här receptet även lagt till sura druvor som verkligen förhöjer smaken på den enkla grytan. Druvorna är omogna och säljs saltlake i de flesta orientaliska affärer. Var in orolig för att grytan ska bli för sur utan smaken balanseras med kycklingen och serveras med ris så det blir precis lagom.

Tips: på mitt instagramkonto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.

  1. Börja med att skiva löken och stek i rapsolja i en djup kastrull.
  2. När löken blivit glansig så tillsätter du gurkmejan och rör om. Lägg därefter i tomatpurén och blanda.
  3. Lägg i kycklingen och krydda med salt och peppar. Lägg i buljongtärningarna.
  4. Häll av hela burken med omogna druvor i ett durkslag.
  5. Häll i druvorna och haricot vertsen i grytan.
  6. Häll över vattnet och tillsätt chiliflakes.
  7. Sätt på locket och låt puttra på medelvärme i ca 1 h.
  8. Smaka av och tillsätt mer kryddor efter behov, eventuellt mer tomatpuré om grytan känns för tunn.

FoodByLaven

Morotsris
previous
Morotsris / Gezerplaw
Citronkyckling
next
Citronkyckling
Morotsris
previous
Morotsris / Gezerplaw
Citronkyckling
next
Citronkyckling

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies. 

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here