Ingredients
-
1 Hel kyckling
-
1,5 dl Granatäppelsirap
-
1 dl Valnötter
-
1 näve Torkade aprikoser
-
1 näve Torkade plommon
-
1 dl VattenKokat vatten
-
GranatäppelkärnorTill garnering
-
Salt
-
Svartpeppar
Directions
Här kommer ett enkelt recept på hel kyckling med granatäppelsirap som marinad. Till den så har jag även torkade frukter och valnötter som passar sirapen utmärkt. Sirapen är sötsur i smaken och du behöver inte krydda med annat än salt och peppar. Granatäppelsirap hittar du i orientaliska mataffärer eller i hyllen för ”världens mat” i välsorterade mataffärer.
Tips: Du kan med fördel marinera kycklingen i 3h eller över natten i kylskåp innan tillagning.
- Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
- Strimla löken i tjocka bitar och lägg den i en ugnsform.
- Skölj rent kycklingen, torka och krydda med salt och peppar.
- Placera kycklingen på löken i formen. Häll granatäpplesirapen över och massera in den i kycklingen.
- Addera plommon, aprikos och valnötter runt kycklingen och häll sedan över det kokade vattnet.
- Täck med aluminiumfolie och placera i mitten av ugnen i 1,5 h. Ta sedan bort folien och sätt in den i ytterligare 30 min.
- Garnera med granatäppelkärnor och servera gärna till ris.
På mitt instagramkonto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.