Ingredients
-
1 kg Kyckling
-
1 st Lök - gul
-
1 dl Tomatpuré
-
1 st Hönsbuljongtärning
-
0,5 tsk Gurkmeja - krydda
-
0,5 tsk Chiliflakes
-
Salt & Peppar
-
Rapsolja
-
ca 1 liter Vatten - kokt
Directions
Kyckling i tomatsås är en enkel och smaskig rätt som kommer gå hem hos hela familjen. Du kan använda den del av kyckling som du själv föredrar eller en hel kyckling i bitar. Hemma hos oss lagas den här regelbundet och vi tröttnar aldrig. Servera till ris eller potatis så har en komplett vardagsrätt.
Tips: på mitt instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.
Gör så här:
- Hett upp olja i en djup panna, lägg i löken och stek glansig.
- Krydda löken med gurkmeja, när den blivit gyllen tillsätter du kycklingen. Stek till du fått en lättare stekyta på kycklingen (båda sidorna).
- Blanda i tomatpurén, tillsätt salt och kryddorna. Låt stekas ihop i 1 min.
- Lägg i buljongtärningen och vattnet. Blanda och sätt på ett lock, låt koka på medelvärme i 30 min.
- Efter 30 min tar du bort locket och låter grytan koka i ytterligare 5 min. Toppa med persilja precis innan servering.