Ingredients
-
50 gram JästFärsk
-
3 dl VattenFingervarmt
-
9 dl Vetemjöl
-
1 tsk Salt
-
2 msk Rapsolja
-
2 tsk Strösocker
-
1 st Ägg
-
Smör
-
Nigellafrön
Directions
Det här receptet på Kurdisk bröd eller Naan som det heter på kurdiska är en förenklad variant som går snabbt att baka, istället för att använda en ugn så steker du brödet i en stekpanna. Jag brer brödet med smör medan det fortfarande är varmt och strör på nigellafrön. Nigellafrön är väldigt vanliga i det kurdiska köket och passar utmärkt till bröd.
- Smula ner jästen i en skål och blanda ut i vattnet.
- Tillsätt ca 7 dl mjöl, salt, olja, socker, ägg och knåda ihop till en mjuk och smidig deg. Tillsätt ev. mer mjöl vid behov, degen ska inte vara kladdig.
- Låt degen jäsa under duk i 45min.
- Ta upp degen på ett mjölat bord och dela i 8 bitar. Knåda varje bit och rulla ihop till en bulle. Kavla eller platta ut bullarna så de blir ca 2-3mm tjocka och 15-20 cm i diameter.
- Värm en stekpanna på medelvärme och stek bröden i ca -3 minuter på varje sida.
- Bre på med smör och strö på nigellafrön.
2 Comments Hide Comments
Kan man göra tillaga den på en pizzasten?
Det går utmärkt 🙂