Directions
Shfta ba piwaz – kurdiska nötfärsbiffar toppade med karamelliserad lök. Idag blir det den här favoriten till lunch, du kan servera de till bröd, ris eller bulgur. Själv ska jag äta de som en wrap med tunnbröd, grönsaker och färska örter.
Tips: på mitt Instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.
Biffarna:
500 gram nötfärs
1 lök (finriven)
2 potatis (finrivet)
2 vitlöksklyftor (rivet)
1 dl mellangrädde
2 tsk gurkmeja
1 tsk vitlökspeppar
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk chiliflakes
Salt
Rapsolja
Löken:
3 lök (strimlade)
0,5 tsk gurkmeja
Rapsolja
– Blanda ihop alla ingredienser till biffarna i en skål, forma färsen till runda biffar i lagom storlek.
– Häll olja i en liten kastrull, lägg i den strimlade löken och gurkmejan. Rör om och låt karamelliseras på medelvärme till löken är mjuk men ändå lite krispig.
– Under tiden steker du biffarna på bägge sidorna i en stekpanna på hög värme (inte högsta) till de är genomstekta.
– När biffarna och löken är klara lägger du upp biffarna på ett serveringsfat och toppar med löken. Servera med valfritt tillbehör.