Ingredients
-
3 st Kycklinglårfilé
-
1,5 dl Vermicelli
-
1 st Lök - gul
-
1 st Morot
-
1 st Selleristjälk
-
1 dl hackad Persilja - färsk
-
2 msk Tomatpuré
-
2 st Hönsbuljongtärning
-
0.5 tsk Gurkmeja - krydda
-
Salt & Peppar
-
Valfri mängd Chiliflakes
-
En skvätt Citronsaft
-
Rapsolja
-
1 liter Vatten - kokt
Directions
Soob ba mrishk – Kurdisk kycklingsoppa med vermicelli nudlar och grönsaker. Den här soppan tar bara 30 minuter, smakar himmelskt och är perfekt för säsongen med mycket förkylningar.
Tips: På mitt Instagram- samt youtube konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial. Se nedan för att titta på klippet.
Gör så här:
- Hacka lök, morot, selleri och persilja i valfri storlek.
- Häll olja i en kastrull, stek löken glansig. Tillsätt gurkmeja och stek gyllene.
- Lägg i kycklingen, blanda ner tomatpuré, salt och peppar. Låt stekas ihop i ca 30 sekunder.
- Rör ner grönsakerna, smula i buljongtärningarna och häll i vattnet och rör om. Krydda med chiliflakes, sänk värmen något och lägg på ett lock. Låt koka i 20 minuter.
- Efter 20 minuter, ta ut kycklingdelarna och strimla de med kniv och gaffel. Lägg tillbaka den strimlade kycklingen i soppan och blanda även ner vermicelli nudlarna. Rör om, lägg på locket och låt koka i ytterligare 7 minuter.
- Häll i en skvätt citronsaft precis innan servering, häll upp och servera omgående.
2 Comments Hide Comments
Gjorde denna ikväll… enkelt och smidigt och gott var dock lite för generös med chili flakes ? men gott gott
Hej Mia, vad roligt att du tyckte om receptet! / Laven