Ingredients
-
1 dl Vatten
-
4 dl Havremjölk
-
0.5 tsk Gurkmeja - krydda
-
0.5 krm Salt
-
0.5 krm Svartpeppar - finmald
-
2 krm Kardemumma
-
1 krm Kanel - malen
-
1 krm Vaniljsocker
Directions
Ja det är inte svårt att förstå min kärlek för gurkmeja när man tittar igenom mina recept, därför blev jag själv förvånad när jag såg att jag ännu inte hade delat mitt recept på min gurkmejalatte. Förutom att gurkmeja är bra för immunförsvaret så verkar den även lugnande för kroppen, den här drycken är som balsam för kropp och själ och perfekt att dricka under höstens mysiga kvällar. Jag använder havremjölk ikaffe men du kan byta ut den till valfri mjölkdryck.
Gör så här:
- Häll vatten och övriga ingredienser, förutom mjölken, i en kastrull.
- Vispa ihop samt värm till den sjuder.
- Tillsätt mjölken under omröring, värm till det sjuder samtidigt som du vispar så det skummar.
- Häll upp i glas och servera varm. Garnera gärna genom att pudra över lite kanel och rosenblad (valfritt).