Directions
?????? ???? – Gul bulgur med vermicelli. Lättlagad och väldigt god, det här är mitt vanligaste sätt att laga bulgur på. Tar ca 20 min och passar till det mesta.
Ingredienser:
2 dl bulgur som är blandad med rostad vermicelli
4 dl kokande vatten
1 lök
1 st grönsaksbuljongtärning
1 tsk gurkmeja
Salt
Rapsolja
Gör så här:
- Hacka löken, häll olja i en kastrull och stek löken glansig.
- Blanda ner gurkmeja och stek gyllene.
- Häll i bulguren och rör om, smula i buljongtärningen, tillsätt lite salt och häll över vattnet. Rör om, lägg på ett lock och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjudas på låg värme tills allt vatten har kokats bort (ca 10 min).
- Fluffa till bulgurn med en gaffel, ringla över lite rapsolja, lägg tillbaka locket och låt stå i ytterligare 10 min, servera med valfritt tillbehör!