Ingredients
-
2 små burkar BondbönorKonserverade
-
0,5 klyfta Vitlök
-
1 msk Citronsaft
-
1 krm Gurkmeja - krydda
-
1 tsk ChiliflakesStark
-
0,5 tsk Spiskummin - malen
-
Salt & Peppar
-
Rapsolja
-
Topping
-
1 st finhackad Tomat
-
1 st finhackad Lök - gul
-
1 st finhackad Sivri peppar
-
1 dl finhackad Persilja - färsk
Directions
Foul moudammas – en traditionell frukosträtt i många delar av Mellanöstern och kommer ursprungligen från Egypten. Du kan smaksätta din foul som du önskar men jag älskar min stark och med färska grönsaker på. Foul har blivit en helgfavorit hos oss och jag serverar alltid nybakat bröd till.
Gör så här:
- Häll olja i en liten kastrull.
- Pressa i vitlöken och krydda med gurkmeja, fräs snabbt och häll sedan i bönorna med spadet.
- Låt koka upp på svag värme, blanda i citronsaft och kryddor.
- Låt puttra i 10 min. Häll upp i en skål och toppa med grönsakerna.
- Den är lika god varm som kall och glöm för guds skull inte bröd.