Directions
Blåbärsmuffins – Ett enkelt och gott recept som fungerar både på färska och frysta bär.
Ingredienser:
* 100 g smör
* 2 ägg
* 2 dl strösocker
* 1,5 tsk vaniljsocker
* 2 dl standardmjölk
* 4 dl vetemjöl
* 2 tsk bakpulver
* 0,5 krm salt
* 200 g blåbär
* Florsocker
Gör så här
* Sätt ugnen på 175 grader, smält smöret.
* Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt separat och rör sedan ner i smeten.
* Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Varva muffinssmeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3.
* Grädda i cirka 20 – 25 minuter, ta ut och pudra över florsocker.