Ingredients
-
3 BananerMogna
-
3,5 dl Vetemjöl
-
3 Ägg
-
100g Smör
-
1 dl Dadelsirap
-
1 dl Mjölk
-
1 msk Kakao
-
1/2 dl Hasselnötter
-
1/2 dl Valnötter
-
1/2 dl Chokladknappar
-
2 tsk Bakpulver
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1 tsk Bikarbonat
-
1 tsk KardemummaMalen
-
1/2 tsk KanelMalen
Directions
Den här banankakan är riktigt god, sötman kommer främst från de mogna bananerna men också från dadelsirap som jag använt istället för strösocker. Den är fylld med härliga nötter som ger kakan det där lilla extra.
Tips: på mitt instagramkonto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper i en avlång sockerkaksform som rymmer cirka 2 liter.
- Skala och mosa 2 bananerna.
- Vispa upp ägg och dadelsirap, tills det är fluffigt.
- Smält smöret och häll i mjölken i smöret, ta bort från värmen.
- Blanda de torra ingredienserna.
- Vispa ihop de mosade bananerna, äggsmeten, vätskan och de torra ingredienserna. Blanda sedan i nötterna och chokladknapparna. Häll upp smeten i formen.
- Strö över extra choklad. Dela bananen på länden och lägg bitarna på kakan.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Håll koll under de sista minuterna så att inte kakan bränns, kolla med en sticka att den är färdig.
- Ta ut banankakan, låt den svalna något innan du serverar den.
One Comment Hide Comments
En mycket god banankaka.