Ingredients
-
4 st Kycklingklubba
-
2 st Lök - gul
-
3 klyftor Vitlök
-
2 st ApelsinMedelstora
-
3 msk Granatäppelsirap
-
5 msk Honung
-
3 msk Rapsolja
-
1 dl Persilja - färsk
-
1 tsk Gurkmeja - krydda
-
0,5 tsk Kanel - malen
-
0,5 tsk Spiskummin - malen
-
2 tsk Paprika - krydda
-
1 tsk Svartpeppar
-
Salt
-
2 msk Valnötter
-
Till garnering Granatäppelkärnor
Directions
Det finns vissa smak kombinationer som passar extra bra ihop, i den här rätten har jag samlat ihop några av mina favoriter. Den är lika god som den är vacker och passar lika bra till fest som till vardags.
Tips: På mitt Instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Klyfta löken i större bitar, hacka persiljan. Skär apelsinen i 2 delar.
- Lägg kycklingklubborna i en ugnsform, du kan behålla de hela eller skär i 2 delar.
- Blanda ihop olja, honung,granatäppelsirap och kryddorna. Rör i persiljan och till sist saften från apelsinerna.
- Lägg löken och vitlöken i samma form som kycklingen, häll över marinaden och blanda väl. Lägg i apelsinhalvorna i formen.
- Täck med ugnsfolie och ställ mitt i ugnen i 50 minuter.
- Ta ut formen, ös kycklingen med skyn och ställ tillbaka i ugnen utan folie i ytterligare ca 30 minuter. Om du tycker att det finns mycket sky kvar kan du hälla av lite men den ska var saftig och inte torr.
- När den är klar, ta ut och garnera med persilja, valnötter och granatäppelkärnor. Servera gärna med ris!
Du kan med fördel marinera kycklingen dagen innan och ställ i kylskåpet över natten.