Directions
Fudge brownies med syrliga berberis bär – Ljuv brownie med små syrliga berberis bär i smeten, toppad med grädde, pistagenötter och sockrade berberis bär. Jag experimenterade lite igår och det här blev resultatet, supergott med det syrliga som bryter av det söta. berberis hittar ni i de flesta orientaliska livsbutiker.
P.S det är min son som toppat browniesen med grädde och övrigt.
Ingredienser:
Kakan:
200 g mörk choklad
200 g mjölkchoklad
175 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1.80 dl vetemjöl
5 msk kakao
1,5 dl torkade berberis bär
Topping:
1,5 dl torkade berberis bär
1 msk strösocker
2,5 dl vispgrädde
Pistagenötter
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form 20×30 cm med bakplåtspapper.
2. Skölj rent bären. Smält hälften av smöret, rör ner bären och, lägg i resten av smöret och chokladen, låt smälta ihop, ställ åt sidan så de svalnar lite.
3. Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt. Blanda sedan ned chokladblandningen.
4. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop en klumpfri smet.
5. Häll smeten i formen, grädda kakan mitt i ugnen i ca. 25-30 minuter. Den ska vara fast, då är den är klar.
6. Låt svalna och skär sedan i rutor.
7. Börja nu med toppingen. Skölj rent bären, stek de i en liten kastrull med socker under omrörning till allt socker smält. Låt kallna helt.
8. Vispa grädden (lättvispad). Ta en ruta brownie, lägg på grädde, sockrade berberis och pistagenötter. Servera och njut!