Directions
Hasselnöts pasta med svamp – En enkel vegetarisk pasta som du enkelt kan få helt vegansk. Idag använde jag champinjoner men har gjort denna på kantareller tidigare och det blir precis lika gott. Receptet kommer här:
100 gram hasselnötter
1 schalottenlök
3 vitlöksklyftor
2-3 dl hackad persilja
300 gram champinjoner
400 gram pasta
3-4 dl mjölk
En klick smör
Rapsolja
Salt & peppar
Parmesanost
Finrivet skal från 1 citron
Gör så här:
1. Koka upp pastan enligt förpackningen.
2. Finhacka lök och vitlök. Hacka persiljan. Skär svampen i valfri storlek.
3. I en djup panna, häll i lite olja och stek löken glansig. Rör ner vitlök och svampen, tillsätt en klick smör. Stek till svampen fått färg. Rör ner persiljan.
4. Lägg hasselnötter och mjölk i en mixer och mixa till en sås.
5. Häll såsen i pannan och rör runt, låt puttra i någon minut. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer mjölk eller grädde om du tycker såsen är för tjock.
6. Häll av pastan och blanda ner det i såsen. Rör om och låt puttra i 1-2 minuter.
7. Lägg upp på en tallrik, riv över parmesanost och lite finrivet citronskal. Servera omgående.