Directions
Kyckling med morot och zucchini med smak av kanel – den här kurdisk inspirerande kycklinggrytan är en smakrik och enkel gryta som förslagsvis serveras till ris.
850 gram kyckling (jag har valt lårfilé)
1 lök
1 zucchini
3 morötter
2 vitlöksklyftor
0.5 tsk gurkmeja
0.5 tsk chiliflakes
1 tsk kanel
1,5 dl tomatpuré
2 hönsbuljongtärningar
Salt & peppar
Rapsolja
Ca 1 liter vatten (kokande)
Gör så här:
1. Strimla löken, hacka vitlöken, skär zucchini och morötter i stavar.
2. I en djup panna, hetta upp olja, stek löken glansig. Tillsätt gurkmeja och stek gyllne.
3. Lägg i vitlöken och kyckling, tillsätt salt, pappar och chiliflakes, stek så kycklingen får färg på bägge sidorna.
4. Rör ner tomatpuré och morötterna, rör runt. Smula i buljongtärningarna och häll i vattnet. Lägg på ett lock och låt koka i 30 min.
5. Stek zucchini i en separat panna med rapsolja, krydda på salt & kanel. När stavarna mjuknat och fått färg ställer du de åt sidan.
6. När kycklingen kokat i 30 min rör du försiktigt ner zucchinin i grytan, lägg tillbaka locket och låt puttra på svag/medel värme i ca 20 min. Servera sedan med ris.