Directions
Lammlägg i tomatsås – tror det inte finns något kött som jag älskar lika mycket som lammlägg. Smakrikt del av lammet och går att variera smaksättningen hur mycket som helst. Lammlägg tar tid att göra (koktiden) men det är otroligt enkelt och sköter sig i princip självt.
Tips: på mitt instagramkonto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.
Ingredienser
3 lammlägg
1 torkad lime
1 stor gul lök
2 st vitlöksklyftor, hela
1 gram saffran
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk kanel
1 grönsaksbuljong
Salt & peppar
Rapsolja
1 dl tomatpuré
Ca 0,5 liter kokt (hett) vatten
Gör så här:
1. Skiva löken och stek glansig i olja i en djup panna.
2. Krydda med gurkmeja och blanda.
3. Lägg i lammläggen och krydda med salt, peppar och kanel.
4. Häll över saffran och lägg i vitlöksklyftorna.
5. Gör snitt i limen och lägg i pannan.
6. Blanda ner tomatpurén, låt stekas ihop lite snabbt och häll sedan över vattnet.
7. Sätt på locket och låt koka på medelvärme i minst 3 timmar, ju längre det får koka desto godare.
8. Efter 3 timmar är maten redo att serveras, förslagsvis med ris. Jag har även garnerat med stekta berberis och koriander.