Directions
Bulgurpilaff i stekpanna – Första gången jag lagade detta gjorde jag det på rester från bulgur som jag hade kokat i tomatsås och det blev väldigt gott. Du kan även byta ut bulgur mot ris, kikärtor mot bönor osv. Ta det som finns hemma och minska matsvinnet.
Ingredienser:
Bulgur för 4 personer
500 gram nötfärs
1 burk kikärtor (konserverade)
1 lök
Ett litet vitkålshuvud
2-3 dl hackade haricot verts (frysta)
1 msk tomatpuré
1 tsk gurkmeja
Ca 1 tsk paprikakrydda
Ca 0,5 tsk spiskummin
Vegeta allkrydda
Vitlökspeppar
Chiliflakes
Salt & svartpeppar
1 grönsaksbuljongtärning
Rapsolja
Gör så här:
1. Om du har bulgur rester så använd de eller koka upp med 1 msk tomatpuré och salt.
2. Hacka löken och stek glansig, lägg i gurkmeja och stek gyllene. Lägg i nötfärsen och stek till de smular sig.
3. Lägg i buljongtärningen och alla kryddor. Strimla vitkålen fint och rör ner, stek ihop till de mjuknar något.
4. Blanda ner de tinade haricot vertsen och de avrunna kikärtorna, stek ihop i någon minut. Tillsätt tomatpurén och rör om.
5. Lägg i bulguren i omgångar och rör om ordentligt, låt stekas ihop i ca 5 minuter så alla smaker blandas väl. Tillsätt mer kryddor vid behov. Servera med en god sallad!