Ingredients
-
1 st Hel kyckling
-
1 st Apelsin
-
4 msk Granatäppelsirap
-
2 msk Honung
-
0.5 tsk Kanel - malen
-
Salt
-
Granatäppelkärnor
-
Persilja - färsk
Directions
Saftig fjärilskyckling med honung, kanel och granatäppelsirap. På brösten hade jag lagt på apelsinskivor för extra saftighet och hjälp vad den här kycklingen blir god. Serveras med fördel till ris eller potatis och en sallad.
Gör så här:
1. Klipp upp kycklingen på var sin sida av ryggraden med en stark sax eller kniv. Ryggraden ska tas bort helt. Vik upp kycklingen med köttsidan upp och pressa till så att det knakar till och kycklingen ligger uppvikt.
2. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och marinera sedan kycklingen. Låt stå i minst 1 timme men med fördel över natten.
3. Sätt ugnen på 210 grader.
4. Lägg kycklingen i en CTX panna från Scanpan. Skiva apelsinen och placera 3-4 skivor på kycklingbrösten.
5. Placera i ugnen i ca 50 min. Ta ut och garnera med granatäppelkärnor och hackad persilja. Servera med valfritt tillbehör.