Ingredients
-
300 gram Kataifi trådar
-
3 st Ägg
-
2 dl Mjölk
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1 burk Puck creamyKaymak
-
250 gram MozzarellaRiven
-
150 gram Smör
-
8 skivor Rostbröd
-
Sirap - vit
-
Finhackade Pistagenötter
-
Ätbara Rosenblad - torkade
-
0.5 tsk RosenvattenValfritt
-
En klick till stekning Smör
Directions
Ta din french toast på en resa till mellanöstern och transformera den till en kunafa. Kunafa är en populär dessert i mellanöstern och här bjuder jag på en magisk och om jag får säga det själv, genialisk, tvist på fench toast med samma fyllning. Passar perfekt till både brunch och dessert, ett litet tips är prova det här med brioche rostbröd men vanlig funkar alldeles utmärkt också.
Kataifi/kadayif trådar som jag använder i receptet finns vakuumförpackade, djupfrysta eller i kyldisken i bl.a orientaliska livsmedelsbutiker men brukar även hittas på tex. Willys. Rosenbladen är ätbara och hittas även de i välsorterade orientaliska livsmedelsbutiker.
Gör så här:
- Smält smöret. Skär kataifi trådarna i mindre bitar. Häll smöret över trådarna, blanda och se till att alla trådar är insmorda.
- Vispa ihop ägg och mjölk, blanda ner vaniljsockret.
- Ta fram 2 brödskivor, bre på puck creamy på båda skivorna, lägg på mozzarella och lägg ihop brödskivorna.
- Doppa brödet i äggblandningen och därefter i kataifi trådarna på bägge sidorna, tryck lite lätt på brödet så trådarna fäster.
- Stek toasten med en klick smör i en stekpanna på hög (inte högsta) värme i ca 1-2 min.
- Lägg upp toasten på en tallrik, strö över hackade pistagenötter och ringla över sirapen. Garnera med ätbara rosenblad!
- Om du önskar kan du blanda rosenvatten med sirapen innan du häller den över toasten. Upprepa till du har använt alla brödskivor, servera omgående.