Ingredients
-
2,5 dl Röda linserTorkade
-
1 st Lök - gul
-
2 klyftor Vitlök
-
1 st Sivri peppar
-
0.7 dl Tomatpuré
-
0.3 dl Paprikapuré
-
2 burkar (á 400gram) Krossade tomater
-
1 st Grönsaksbuljongtärning
-
0.5 tsk Gurkmeja - krydda
-
Chiliflakes
-
1 tsk Sju kryddor (kryddmix)
-
0.5 msk Persilja - torkad
-
0.5 tsk Svartpeppar
-
Rapsolja
-
Salt
-
ca 3 dl Vatten - kokt
-
Till garnering Persilja - färsk
-
Till garnering Parmesanost
Directions
Linsbolognese med smaker från mellanöstern – Världens enklaste recept och fantastisk gott. Jag äter gärna veganskt några dagar i veckan dock brukar maken inte gilla det lika mycket men den här rätten klagar inte ens han inte på, man saknar inte köttet alls. Jag har toppat med parmesanost men uteslut det om du vill ha en helt vegansk rätt.
Tips: På mitt Instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.
Gör så här:
- Hacka lök, vitlök och sivri paprikan.
- Häll olja i en kastrull, stek löken glansig.
- Blanda ner kryddor, vitlök, paprika och torkad persilja, rör om och låt fräsas ihop.
- Tillsätt tomatpurén och paprikapurén, rör om och blanda ner linserna.
- Smula i buljongtärningen, salta, och häll i de krossade tomaterna. Tillsätt vatten och låt koka på medelvärme under lock i 10 minuter.
- Ta bort locket och låt puttra på svag värme i ytterligare 15 minuter.
- Servera med valfri pasta och toppa med färsk persilja och parmesanost.