Ingredients
-
500 gram Kycklinglårfilé
-
1 st Apelsin
-
2 st Lök - gul
-
1 gram Saffran
-
1 tsk Gurkmeja - krydda
-
1 st Hönsbuljongtärning
-
Salt
-
Rapsolja
-
1 dl Vatten - kokt
Directions
Det här är mitt kurdiska recept på ”Mrishk ba prtaqal” – saftig kycklinglårfilé med saffran, apelsin och lök. Löjligt enkelt och löjligt gott recept. Serveras med ris och en god grönsallad så har du en perfekt måltid som dessutom är väldigt vacker.
Tips: På mitt Instagram- samt youtube konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial. Se nedan för att titta på klippet.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skiva apelsinen och skär löken i strimlor.
- Lägg löken i en ugnsform och placera kyckling över löken.
- Ringla över rapsolja, tillsätt salt, gurkmeja och saffran. Blanda ordentligt så kycklingen är insmord av kryddorna.
- Smula buljongtärningen i ett glas och häll över vattnet, rör om till den löses upp. Pressa i saften från 2 spelsinskivor (ca 1-2 tsk) i buljongen och rör om.
- Häll buljongen över kycklingen och placera resterande apelsinskivor på kycklingen.
- Ställ mitt i ugnen i 30 minuter. Ta ut och servera omgående.