Directions
Fruktremmar är väldigt populärt i mellanöstern och det äts som godis. De heter allt från Nan qaysi, Trsh, Lavashak och Bastegh. Traditionellt sett ska frukten få torka ute i solen i 3 dygn men när man bor i Sverige får man hitta andra lösningar så jag gör mina i ugnen. Idag använde jag plommon men du kan använda nästan vilken frukt som helst, de vanligaste är plommon, aprikos, körsbär, äpple och jordgubbar. Du använder samma metod oavsett frukt. Receptet kommer nedan:
1kg plommon
1 nypa salt
0,5 msk strösocker
0,5 dl vatten
Skölj, dela och kärna ur, koka upp med vatten, salt och socker under lock i 10 min. Rör om ibland så det inte fastnar i botten. Häll över i en mixer och mixa slät. Häll över på bakplåtspapper, släta ut och ställ i ugnen på 100 grader i 4-5 timmar. Ta ut, låt svalna och klipp remmar.