Ingredients
-
Bulle
-
250 gram färsk Smördegsplatta
-
1 msk Strösocker
-
2 tsk Vaniljsocker
-
Smör
-
1 st Ägg
-
Glasyr
-
4 dl Florsocker
-
3 msk Vatten
-
5 droppar Citronsaft
-
1,5 tsk Rosenvatten
-
Garnering
-
Pistagenötter
-
Rosenblad - torkade
Directions
Smördegsbullar med smak av vanilj och rosig glasyr. De här är löjligt enkla att baka och tar inte mer än max 30 minuter totalt. De smakar som en ljuvlig blandning av vaniljbulle, weinerbröd och en touch av baklava.
Tips: På mitt Instagram- samt youtube konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial. Se nedan för att titta på klippet.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rulla ut smördegen försiktigt.
- Hyvla smör tunt och lägg över degen. Strö över strösocker och vaniljsocker.
- Rulla ihop degen, skär rullen i lika stora bitar och lägg över i bullformar. Pensla bullarna med ägg.
- Placera mitt i ugnen i ca 10 minuter eller till de fått färg. Ta ut och låt bullarna svalna helt.
- Under tiden gör du glasyren genom att vispa ihop florsocker, vatten, citronsaft och rosenvatten. Använd elvisp.
- Häll glasyren över de svalnade bullarna, garnera med pistagenötter och rosenblad. Obs! Glasyren stelnar snabbt så gör detta omgående. Servera gärna med te.