Directions
Sommartacos – Här har vi en somrig variant på tacos med chili & lime marinerade räkor, krispsallad, rödkål, koriander och solroskärnor. Till det hade jag gjort en röra på avocado, creme fraiche och fetaost sen smulade jag även över lite mer ost. Det blev en riktigt fräsch och god tacomiddag.
Ingredienser
200 gram tigerräkor
4 små tortillabröd
1 avokado
1 pkt fetaost
1 msk creme fraiche
1 lime
Valfri mängd av krispsallad, koriander, strimlad rödkål
1-2 msk solrosfrön
1-2 msk rapsolja
0.5 tsk gurkmeja
Chiliflakes
Salt
Gör så här:
1)Stek räkorna i rapsolja, krydda med salt, gurkmeja, chiliflakes. När de är genomstekta så pressa över färsk lime.
2) Mosa avokado och hälften av fetaosten i en skål, salta och blanda ihop med cremefraichen.
3) Värm tortillan i en torr stekpanna.
4) Bygg ihop din tacos, förslagsvis med grönsallad, avokadoröra och rödkål på botten. Toppa med räkor, koriander, smulad fetaost och solrosfrön.