Ingredients
-
4 st KycklingklubbaUtan skinn
-
300 gram Pasta
-
1 st Paprika - röd
-
1 st Paprika - Grön
-
2,5 dl Ärtor - grönaFrysta
-
2 st Morot
-
150 gram Majs - konserverade
-
15 st Saltgurka
-
0,5 tsk Gurkmeja - krydda
-
0,5 tsk Svartpeppar
-
3 tsk Vegeta allkrydda
-
Salt
-
2,5 dl Creme fraiche
-
1,5 dl Majonnäs
-
1 msk från den kokta kyckligen BuljongGår att utesluta
Directions
??ä??? ??????????? – finns det något bättre än en god pastasallad till sommarens underbara dagar? Min innehåller kyckling, grönsaker och är magiskt krämig. Det som höjer smaken är att jag även har i saltgurka, det ger den en touch av mellanöstern. Varje gång jag bjuder på den här blir det en hit – både hos stora och små!
I det här receptet så har jag kokt kyckling men du kan även använda rester på grillad kyckling, ugnsbakad kyckling eller vad du nu än har hemma. Om du använder rester kan du hoppa över momentet där jag häller i en liten mängd buljong i pastasalladen.
Tips: På mitt Instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.
Förberedelser:
- Koka kycklingen med rapsolja, salt, peppar, 1 tsk gurkmeja. 1 tsk paprika, 2 lagerblad, 1 hönsbuljongtärning, 1 gul lök, ca 0.7 liter vatten. koka under lock på medelvärme i 40 minuter. Eller använd rester av kyckling. Strimla kycklingen slarvigt med händerna.
- Koka pastan enligt förpackningen.
Gör så här:
- Hacka paprikor och saltgurka. Riv morötterna grovt och tina ärtorna.
- Blanda ihop pasta, kyckling, creme fraiche, majonnäs, kryddor, salt och buljongen.
- Rör ner saltgurkorna och resten av grönsakerna, smaka av och tillsätt mer salt vid behov.
- Servera gärna med en bit bröd.