Directions
En god paj på rabarber och jordgubbar med ett knäckigt täcke. Den här pajen är en klar favorit hos mig och jag älskar den extra mycket till glass!
Ingredienser:
Fyllning
* 500 gram rabarber
* 300 gram jordgubbar
* 1 msk strösocker
* 1 msk potatismjöl
Knäcktäcke
* 150 gram smör
* 0,7 dl ljus sirap
* 0.7 dl vispgrädde
* 3 dl havregryn
* 2 dl vetemjöl
* 2 dl strösocker
* 1 tsk bakpulver
* 1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Fyllning
* 1. Skär upp rabarbern i centimeterstora bitar, lägg dem i en smord pajform och strö över potatismjöl och socker.
* 2. Skiva jordgubbarna och sprid ut dem över rabarbern.
Knäcktäcke
* 1. Smält smöret i en kastrull.
* 2. Tillsätt sirapen och vispgrädden, rör ihop och ta av från plattan.
* 3. Blanda havregryn, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en separat bunke. Rör sen ihop det med smörblandningen.
* 4. Häll smeten över rabarbern och jordgubbarna.
* 5. Grädda kakan i 175° i ca 30 min eller tills ytan blivit knäckig. Serveras ljummen med vaniljsås eller glass!