Directions
Shamborak Quesadillas – Mexico möter Kurdistan i denna enkla snabbversion av kurdiska Shamborak. Perfekt när man vill äta något gott som går snabbt att laga.
Ingredienser:
500 nötfärs
1 lök
2 vitlöksklyftor
1-2 finhackade sivripaprika
1,5 dl finhackad persilja
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1 tsk curry
1,5 tsk paprikakrydda
0,5 tsk svartpeppar
Salt
1 pkt tortillabröd medium
1 pkt riven pizzaost
Rapsolja till stekning
Gör så här:
1. Stek löken i olja tills den är glansig, krydda med gurkmeja och rör om.
2. Blanda ner vitlöken. Tillsätt färsen och stek till den smular sig, blanda ner sviripaprikan och persiljan, tillsätt kryddorna, stek ihop i 5 min.
3. Lägg ut hälften av tortillabröden, strö över ost och fördela köttfärsen på dem. Strö över mera ost och lägg på resten av bröden som lock.
4. Stek de fyllda tortillabröden i en torr panna på medelvärme på båda sidor till osten smälter.
5. Dela quesadillan i 6 bitar, garnera med hackad lök och persilja (valfritt) och servera med yoghurt.