Ingredients
-
500 gram Nötfärs
-
1 st Lök - gul
-
2 st Tomat
-
2 dl hackad Persilja - färsk
-
3,5 msk Vetemjöl
-
1 msk Tomatpuré
-
1 tsk Gurkmeja - krydda
-
1 tsk Paprika - krydda
-
Chiliflakes
-
Salt & Peppar
-
Rapsolja
Directions
Shfta är friterade kurdiska nötfärsbiffar med tomat och persilja. Jag har flera recept på shfta och den här varianten är väldigt populär. De är enkla att göra och tar inte särskilt lång tid heller. Serveras till ris, bulgur eller med tunnbröd och grönsaker.
Tips: På mitt Instagram konto finns detta recept som steg för steg video.
Gör så här:
- Finhacka tomater och persilja. Grovriv löken.
- Blanda samtliga ingredienser förutom oljan i en skål, blanda ihop ordentligt och låt sedan färsen vila i 10 minuter.
- Häll olja i en stekpanna, forma färsen till platta biffar och fritera på hög värme (inte högsta) till de är genomstekta på bägge sidorna.
- Servera direkt eller frys in.