Ingredients
-
500 gram Nötfärs
-
1 st Ägg
-
1 st Lök - gul
-
2 klyftor Vitlök
-
4 st Potatis
-
1,5 msk Tomatpuré
-
3 tsk Paprika - krydda
-
1 tsk Gurkmeja - krydda
-
1,5 tsk Spiskummin - malen
-
1/2 tsk Chiliflakes
-
2 tsk Persilja - torkad
-
Salt & Peppar
-
Till fritering Rapsolja
Directions
Kurdiska Shami kabab är nötfärsbiffar med riven potatis (sök på hemsidan för att hitta mitt recept) och det här är mina friterade shami köttbullar. Köttbullarna innehåller precis som biffarna potatis men är smaksatta annorlunda och friteras till de blir härligt krispiga på utsidan och saftiga på insidan. Tricket är att inte fritera på för hög värme för då får du en fin yta men en rå insida. Servera gärna till ris eller bulgur med lök- och persiljesallad samt tzatziki.
Gör så här:
- Skala potatisen. Finriv potatis, lök och vitlök. Krama ur överflödig vätska ur den rivna potatisen.
- Blanda ihop samtliga ingredienser och tillsätt kryddorna.
- Rulla färsen till köttbullar.
- Hetta upp olja i en liten kastrull, lägg i några köttbullar i taget. Fritera på hög (inte högsta) värme till de blir gyllene och får en härlig krispig yta. Serveras omgående.