Ingredients
-
4 dl Havreris
-
6 st Kycklinglårfilé
-
1 st Lök - gul
-
1 st Paprika - Grön
-
1 st Paprika - Gul
-
150 gram Piccolino tomater
-
2 msk Tomatpuré
-
1 burk/400 gram Kikärtor - konserv
-
1 st Hönsbuljongtärning
-
1 tsk Paprika - krydda
-
0,5 tsk Gurkmeja - krydda
-
0,5 tsk Chiliflakes
-
Salt & Peppar
-
Rapsolja
-
0,5 liter Vatten - kokt
-
Persilja - färsk
Directions
Jag älskar mat som man enkelt kan laga i en form, det sparar både tid och disk. I det här receptet har jag lagat havreris med kyckling, kikärtor och grönsaker i ugnen. Super enkelt och gott! Det går bra att byta ut havreriset mot fullkornsris om man föredrar det.
Tips: På mitt Instagram konto finns detta recept som steg för steg video.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 230 grader. Hacka lök och paprikorna i valfri storlek. Skölj rent kikärtorna.
- Lägg över de hackade grönsakerna och kycklingen i en ugnsform.
- Häll över olja, salt, svartpeppar, paprikapulver, gurkmeja och chiliflakes. Blanda väl och placera mitt i ugnen i 25 minuter.
- Ta ut formen från ugnen, lyft över kycklingen på en tallrik.
- I en skål, blanda ut buljong, hett vatten och tomatpuré till en sås.
- Blanda ner ris och kikärtor med grönsakerna i ugnsformen, häll över tomatsåsen och rör om.
- Lägg tillbaka kycklingen i formen över riset, placera ut tomaterna.
- Ställ tillbaka i ugnen på 220 grader i 35 min. Ta ut och garnera med persilja, servera gärna med sallad och en klick yoghurt.