Ingredients
-
6 msk Majsmjöl
-
5 dl Vispgrädde
-
5 dl Mjölk
-
1,25 dl Strösocker
-
1,5 msk Rosenvatten
Directions
Muhalabi är en krämig pudding från Mellanöstern. En efterrätt som du inte kan misslyckas med då den är superenkel att koka ihop!
Gör så här:
- I en kastrull, vispa ihop alla ingredienser förutom rosenvattnet.
- Koka upp under omrörning, sänk sedan värmen och fortsätt röra om till den blir tjock i konsistensen.
- Ta bort från värmen, blanda ner rosenvattnet och fördela sedan i portionsskålar.
- Låt svalna och ställ sedan kallt i minst 3 timmar.
- Strö på kanel och valnötter, servera kall. Den klarar sig fint i kylskåpet i 3 dagar.
Om du som jag älskar rosenvatten kan du ha i 2 msk istället för mängden som står i receptet.