Ingredients
-
1 kg Kyckling
-
3 st strimlade Lök - gul
-
1 gram Saffran
-
1 tsk Gurkmeja - krydda
-
1 dl Berberis bär
-
Salt & Peppar
-
Rapsolja
-
ca 3/4 liter Vatten - kokt
Directions
Saffranskyckling med karamelliserad lök och stekta berberis, den här rätten är inte bara god utan den är väldigt enkel att tillaga. Du kan själv välja vilka kyckling delar du vill använda, jag har använt kycklingvingar. Det är få ingredienser men jag lovar att den kommer imponera på dig och dina eventuella gäster. Servera kycklingen till ris och en enkel sallad.
Tips: på mitt Instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.
Gör så här:
- Börja med att marinera kycklingen.
- Lägg kycklingen i en skål, blanda ner 1 strimlad lök.
- Häll över lite rapsolja, krydda med salt & peppar. Blanda ner 0,5 gram saffran och 0,5 tsk gurkmeja.
- Blanda ihop ordentligt, täck med plastfolie och ställ i kylen i minst 1 timme. Gärna över natten.
- Hetta upp olja i en djup stekpanna, häll ner hela innehållet i skålen.
- Stek till kycklingen fått stekyta på bägge sidorna. Lägg i resten av saffranet och det kokande vattnet. Sätt på ett lock och låt koka på medelvärme i 20 minuter.
- Under tiden tar du fram en liten kastrull, häll i rikligt med olja och blanda ner resten av den strimlade löken. Låt karamelliseras på svag värme i 20 minuter.
- När kycklingen kokat i 20 minuter lyfter du bort locket och låter den fortsätta koka i ytterligare 20 min.
- Krydda den nu glansiga löken med 0,5 tsk gurkmeja. Karamellisera till den blir gyllene.
- Precis innan kycklingen är färdig och redo att serveras blandar du ner berberisen i löken, låt stekas ihop i ca 10 sekunder. Ta bort från plattan.
- Lägg upp kycklingen på ett fat, garnerna med den karamelliserade löken och berberisen. Servera och njut.