Ingredients
-
3 st Lammlägg
-
2 st strimlade Lök - gul
-
1 gram Saffran
-
0,5 tsk Gurkmeja - krydda
-
1 st Hönsbuljongtärning
-
Rapsolja
-
ca 1 liter Vatten - kokt
Directions
Lammlägg är ett väldigt gott och smakrikt kött. Att tillaga lammlägg är väldigt enkelt med tar tid, för bästa resultat behöver de koka i minst 3 timmar och gärna över 6 timmar. Du vill att lammläggen ska vara så välkokta och möra att det faller sönder. I det här receptet kokar jag de med saffran och de smakar ljuvligt.
Tips: på mitt Instagram konto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.
Gör så här:
- Värm upp olja i en djup panna eller kastrull.
- Häll i den strimlade löken och stek glansig. Krydda med gurkmeja och låt stekas till den blir gyllene.
- Lägg i lammläggen, krydda med salt, peppar och saffran. Vänd på lammläggen så de får stekyta på bägge sidorna.
- Smula i buljongtärningen och häll över det kokande vattnet.
- Låt tillagas långsamt på svag värme i minst 3 timmar. Lägg upp på ett fat och häll upp skyn i en skål. Servera gärna till ris!
Jag har garnerat lammläggen på bilden med berberis.
2 Comments Hide Comments
Hej laven! är det någon skillnad på att koka lammet och att ha det inne i ugnen i 3 timmar ? kram
Hej! Skillnaden blir att den får lite stekyta i ugnen, båda alternativen funkar utmärkt! / Laven